boeklezer

Webredactie

Wij kunnen uw site in meerdere talen, waaronder Engels, maar ook Frans en Duits, ook inhoudelijk verzorgen

Nog niet eens zo lang geleden was webredactie iets dat je ‘erbij’ deed. Websites van bedrijven werden bijgehouden door receptionistes of andere medewerkers die tijd over hadden. Tegenwoordig beseffen steeds meer organisaties dat webredactie een vak op zich is.

Met het volwassen worden van internet heeft ook het vak van de webredacteur vorm gekregen. De website wordt steeds belangrijker in de communicatiemix van bedrijven. Webredactie is daardoor niet langer een taak die je kunt overlaten aan iemand die toevallig wat ruimte heeft in zijn rooster. Het is een vak dat je alleen goed kunt uitoefenen als je gedegen kennis hebt van online communicatie en op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Duizendpoot

Je moet bijvoorbeeld kunnen werken met content management systemen en online marketingtools, oog hebben voor webdesign en usability, en ook nog eens weten hoe je gebruik kunt maken van social media en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast is de kans groot dat je wordt betrokken bij het uitzetten van een online strategie. Kortom: een goede webredacteur is een duizendpoot.