C_pics_post

Cerium RSS support

Vanaf CERIUM versie 3.5 biedt CERIUM RSS

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf. We spreken van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst.

Wat kun je met RSS?
RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

Wat heb ik nodig voor RSS?
De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van je favoriete content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje wanneer nieuwe content op een site verschijnt. Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op ��n plek verschillende RSS-feeds te verzamelen. Een van de bekendse voorbeelden hiervan is Netvibes.

Mis ik iets als ik geen RSS gebruik?
Nee. Je kan ook gewoon een website bezoeken.

Meer RSS?
Op rss.pagina.nl vind je meer informatie over RSS.

    In de meeste browsers is een rss ikoontje opgenomen vergelijkbaar met de afbeelding hiernaast. Klik hierop en u ziet het CERIUM rss kanaal 
.

 

Cerium RSS support