linkroom

LinkRoom

LinkRoom zorgt voor de perfecte interactieve weerslag van congressen, seminars en kennisnetwerken!  Een LinkRoom-site is een communicatieplatform in uw eigen stijl/opmaak, dat kennis presenteert en deelt en tegelijk interactie erover mogelijk maakt.

Op een congres of seminar gebeurt altijd van alles tegelijk. De dag is gevuld met interessante workshops, er klinken goede vragen en sterke suggesties. Toch komt het verslag ervan vaak niet verder dan een paar honderd woorden en wat foto's. Alle mooie ideeen en opgedane kennis vervliegen weer. Kan dit anders? Nu wel: met een LinkRoom-site!

Wat doet LinkRoom?
Een LinkRoom-site vangt de congresinhoud op een website en houdt deze vast. De site maakt live verslaglegging mogelijk: in woord, beeld en geluid. Het bijzondere is dat mensen tegelijk op alle informatie kunnen reageren via blogs en Twitter. Uiteraard bepaalt u zelf de look and feel met uw kleuren, visuals, thema's en categorie├źn. Kortom: een LinkRoom-website realiseert een interactief communicatieplatform, met zakelijk gebruik van social media. De site draait natuurlijk volop op de dag zelf, maar zeker ook ervoor en erna. 

LinkRoom voor events = 3x inzetbaar!

1) Opwarmer voor event
Een LinkRoom-site betrekt mensen al bij een event, nog voor het zover is. In de aanloop naar het congres biedt de site ruimte aan:

  • verdiepende informatie over programma-onderwerpen in tekst, beeld en geluid
  • tekstberichten (blogs), bijv. door sleutelpersonen binnen de organisatie of congressprekers
  • video's: interviews met sleutelpersonen/sprekers of voor diepere informatie
  • polls
  • Twitter : alle tweets over het event zichtbaar op de site

De website brengt dus veel 'rijkere' informatie dan een standaard eventsite. Bovendien is over alle informatie ook interactie mogelijk. Sleutelfiguren, bezoekers en sprekers kunnen vooraf bloggen en twitteren op de website omtrent onderwerpen en al reageren op de inhoud. Zo ontstaat een interactief, dynamisch proces, dat goed regisseerbaar is en veel communicatiemomenten faciliteert.

 2) Op het event: dynamische vastlegger
Op de dag zelf geeft LinkRoom podium aan:

  • korte verslagen (blogs) van plenaire sessies en workshops
  • citaten/meningen van bezoekers
  • foto's en filmopnames van de diverse sessies
  • presentaties van de sprekers (na hun lezing)

Via schermen op de locatie zelf is de groei van de website te volgen. De aanwezige 'reporters' (via de organisatie of via Contactum), filmers en fotografen zetten hun bijdragen direct online. Uitgebreidere inhoudsverslagen volgen zo snel mogelijk na het event.

3) Dynamiek & doorwerking
Een LinkRoom-site pakt de dynamiek van een event en zorgt tegelijk voor de 'stolling' van alle informatie.

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN VOORBEELDEN

Daarom blijft de site interessant om te bezoeken: het geeft een compleet beeld van het event en er is relevante, vakinhoudelijke informatie te vinden. De site kan ook doorgroeien tot een blijvende ontmoetingsplaats waar kennis wordt gedeeld en onderling vragen worden gesteld.

Kortom: met een LinkRoom-site werkt een event veel langer en sterker door dan de bewuste dag zelf!

LinkRoom is ontwikkeld in samenwerking met CONTACTUM te Apeldoorn.